Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Ζωγραφική σε υφασμάτινη τσάντα!

12/07/2017

Αποκτήστε το δικό σας απόλυτα καλοκαιρινό αξεσουάρ, πλημμυρίζοντας με χρώμα μια απλή λευκή υφασμάτινη τσάντα. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

 

Βήμα-Βήμα: 

1 – Τοποθετούμε ένα χοντρό χαρτόνι στο εσωτερικό της τσάντας για να τεντωθεί το ύφασμα και για να μην περάσουν τα χρώματα στην πίσω πλευρά.

2 – Για να “δημιουργήσουμε” τις λωρίδες, αρχίζουμε να κολλάμε τη χαρτοταινία, ξεκινώντας από το κάτω μέρος της τσάντας προς τα πάνω ή αντίστροφα. Δουλεύουμε με τρία κομμάτια χαρτοταινίας. Τα κολλάμε ίσια το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μεσαίο κομμάτι και το τοποθετούμε από πάνω και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε ώσπου να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της τσάντας.

3 – Αρχίζουμε να χρωματίζουμε τα κενά ανάμεσα στις χαρτοταινίες με το πινέλο με χοντρή τρίχα, το οποίο πρέπει να είναι στεγνό! Κάθε φορά που το ξεπλένουμε για να αλλάξουμε χρώμα το στεγνώνουμε πολύ καλά γιατί αν έχει νερό, το χρώμα θα απλώσει στο ύφασμα.

4 – Αφού τελειώσουμε, αφαιρούμε με προσοχή τις χαρτοταινίες και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα χρώματα.

5 – Τοποθετούμε το stencil που έχουμε επιλέξει πάνω στην τσάντα και εφαρμόζουμε το Pic Tixx της αρεσκείας μας με τη βοήθεια της σπάτουλας, πάνω από το stencil.   

6 – Ανασηκώνουμε με προσοχή το stencil και αφήνουμε να στεγνώσει καλά το χρώμα. 

Προσοχή: Δεν αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει μαζί με το stencil, γιατί τότε θα κολλήσει πάνω στην τσάντα.

7 – Με την άλλη απόχρωση Pic Tixx μπορούμε να γράψουμε κάποιο μήνυμα, το όνομά μας κ.τ.λ.

8 – Για να διπλασιαστεί ο όγκος του  Pic Tixx και να επιτύχουμε 3D αποτέλεσμα, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει στεγνώσει καλά, τοποθετούμε ένα πανάκι από πάνω και σιδερώνουμε απαλά για 2-3 λεπτά χωρίς ατμό.

9 – Για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα στο ύφασμα, αφού στεγνώσουν καλά, το σιδερώνουμε για 5’ περίπου, χωρίς ατμό και αφού πρώτα τοποθετήσουμε ένα πανάκι από πάνω.

Προσοχή: Πριν ζωγραφίσουμε σε βαμβακερή υφασμάτινη επιφάνεια, πρέπει να έχει πλυθεί ακόμα και αν η τσάντα, το ρούχο ή το αντικείμενο είναι καινούργιο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να διακοσμήσουμε και την άλλη πλευρά της τσάντας. Εάν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ή
γεωμετρικά σχήματα με τη βοήθεια της χαρτοταινίας ή να ζωγραφίσουμε με ειδικούς μαρκαδόρους για ύφασμα. Μπορούμε επίσης να
“εμπλουτίσουμε” τις δημιουργίες μας χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα για ύφασμα, για να κολλήσουμε επάνω κορδέλες, κουμπιά,
στρας ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία! Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε πάνω σε βαμβακερά ρούχα ή σε οποιαδήποτε
άλλη υφασμάτινη επιφάνεια όπως μαξιλάρια, σουπλά κ.τ.λ. 

              

 

 


‹ Πίσω στο blog...