Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Τρισδιάστατος καμβάς... από την ανάποδη!

06/03/2017

Ένας απλός καμβάς γίνεται μια υπέροχη κορνίζα με τρισδιάστατη απεικόνιση. Επιλέγοντας διαφορετικά χαρτιά scrapbooking, ριζόχαρτα, ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και κουπ πατ, ανάλογα με την περίσταση, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα δώρα για γάμο, γέννηση, βάπτιση, γενέθλια, επέτειο ή απλά να διακοσμήσουμε όμορφα το χώρο μας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Kαμβά 20*25εκ.

Χαρτιά Scrapbooking Natural Wood Texture και Wood

Ριζόχαρτα Love & Alphabet

Κόλλα & Βερνίκι Decoupage Art Potch

Modeling Paste της Stamperia

Stone Paper της Stamperia

Σύρμα λεπτό

Πηλό – DARWI

Κουπ Πατ (κοριτσάκι - αγοράκι)

Ξύλινο διακοσμητικό Writings

Ακρυλικό χρώμα Vivace Red Ochre

Σπάτουλα

Πινέλο πλακέ

Κόλλα δυνατή Extra Forte ή πιστόλι σιλικόνης 

Ψαλιδάκι

Μαύρο και ανοιχτό γκρι-άσπρο μαρκαδόρο 

Λίγο κόκκινο σπάγκο

Βήμα - Βήμα: 

1 – Ξεκινάμε να δουλεύουμε, γυρνώντας τον καμβά ανάποδα. Απλώνουμε με τη σπάτουλα μικρή ποσότητα Modeling Paste στην πίσω πλευρά του καμβά, για να καλύψουμε τους συνδετήρες. Αφού στεγνώσει, κολλάμε στην εσοχή το χαρτί scrapbooking, Natural Wood Texture.

 

2 – Kόβουμε 4 φαρδιές λωρίδες από το ριζόχαρτο Alphabet και τις κολλάμε στα τέσσερα πηχάκια που αποτελούν το πλαίσιο του καμβά με την κόλλα decoupage. Αφού στεγνώσουν καλά, κόβουμε προσεχτικά, αφήνοντας να περισσεύει όσο ριζόχαρτο χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τα πλαϊνά και τα κολλάμε καλύπτοντας έτσι εντελώς το πλαίσιο από την εσωτερική και από την εξωτερική πλευρά. 

 

3 – Εφαρμόζουμε και πάλι με τη σπάτουλα Modeling Paste σε μερικά σημεία του πλαισίου εξωτερικά και εσωτερικά, δίνοντας έτσι ανάγλυφο αποτέλεσμα.  

4 – Με τα κουπ πατ και τον πηλό, φτιάχνουμε τα παιδάκια. Με τα χέρια μας δημιουργούμε και τη βάση της κούνιας (περίπου 3,5εκ. πλάτος x 1εκ. βάθος) καθώς και τη φούστα για το κοριτσάκι. 

 

5 – Για να μπορεί το κοριτσάκι να κάθεται στην κούνια, του δίνουμε την κατάλληλη κλίση με προσοχή και γυρίζουμε ελαφρά και τα χεράκια της για να μοιάζει σα να κρατιέται από τα σύρματα. Το ίδιο κάνουμε και με το αγοράκι για να κρατάει τα μπαλόνια. Κόβουμε το σύρμα για την κούνια και τα μπαλόνια και τα προσαρμόζουμε στον πηλό, πριν στεγνώσει!

 

6 – Κολλάμε με την κόλλα Decoupage το ριζόχαρτο με τις καρδιές πάνω στο STONE PAPER. Δίνουμε μία μικρή κλίση σε κάποιες καρδιές, πιέζοντας με το δάχτυλο μας στο εσωτερικό τους για να μοιάζουν με μπαλόνια και αφήνουμε να στεγνώσει καλά το ριζόχαρτο. Στη συνέχεια κόβουμε με το ψαλιδάκι καρδιές σε διάφορα μεγέθη, ακολουθώντας το περίγραμμά τους.

7 – Στη συνέχεια κολλάμε την κούνια και τα παιδάκια με την κόλλα Extra Forte ή με το πιστόλι σιλικόνης. Με τον ίδιο τρόπο κολλάμε τις καρδιές στις άκρες των συρμάτων. Μπορούμε να κολλήσουμε και λεξούλες που θα κόψουμε από το ριζόχαρτο με το Stone Paper.  

 

8 – Με μαύρο μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μαλλιά σε κάθε παιδάκι και κολλάμε λίγο ριζόχαρτο πάνω στη φούστα και στα πόδια του αγοριού για παντελόνι. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάψουμε με ακρυλικά χρώματα της αρεσκείας μας.
Βάφουμε με κόκκινο ακρυλικό χρώμα τα ξύλινα γράμματα των λέξεων που έχουμε επιλέξει, τονίζουμε τις λέξεις με λευκό μαρδαδόρο και τα κολλάμε και αυτά με την κόλλα Extra Forte ή το πιστόλι σιλικόνης. 

 

 

 

 

 

 


‹ Πίσω στο blog...