Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Λαμπάδα "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!"

26/03/2019

Δημιουργούμε μια παραμυθένια λαμπάδα με θέμα την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, εφαρμόζοντας μεικτές τεχνικές και «ταξιδεύουμε» μικρούς και μεγάλους στη χώρα της φαντασίας της.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τη λαμπάδα είναι:

(Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο, μπορείτε να παραγγείλετε το πακέτο με τα υλικά με έκπτωση 20%, ή μεμονωμένα τα προϊόντα στην κανονική τους τιμή, ακολουθώντας τους ξεχωριστούς συνδέσμους.) 

Τα επιπλέον υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τη λαμπάδα και τη συσκευασία είναι:

(Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο, μπορείτε να παραγγείλετε το πακέτο με τα υλικά για την κατασκευή της λαμπάδας, μαζί με τα επιπλέον υλικά που θα χρειαστείτε για τη συσκευασία με έκπτωση 20%, ή μεμονωμένα τα επιπλέον προϊόντα στην κανονική τους τιμή, ακολουθώντας τους ξεχωριστούς συνδέσμους.) 

Βήμα-Βήμα: 

1 – Εκτυπώνουμε το πατρόν και αντιγράφουμε τα λουλούδια πάνω στο Stone Paper χρησιμοποιώντας το καρμπόν.

2 – Ακολουθώντας το περίγραμμά τους, κόβουμε 2 από κάθε μέγεθος. Στη συνέχεια κάνουμε με το ψαλιδάκι στο κέντρο ένα άνοιγμα σε σχήμα σταυρού, ανάλογο με το πάχος της λαμπάδας που έχουμε επιλέξει.

3 – Βάζουμε μικρή ποσότητα από το Aqua Color – Baby Pink σε ένα πλαστικό πιατάκι. Βάφουμε τα λουλούδια, εφαρμόζοντας ταμποναριστά το χρώμα με το πινέλο – σφουγγάρι. Αφού στεγνώσουν, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το Aqua Color – Rose Antique.

4 – Με τη βοήθεια ενός πινέλου και όσο είναι ακόμα νωπά από το χρώμα, τυλίγουμε ένα-ένα τα πέταλα γύρω από τη ξύλινη λαβή για να τους δώσουμε μια ελαφριά κλίση, ώστε να θυμίζουν αληθινά λουλούδια.

 

5 – Περνάμε όλα τα λουλούδια στη λαμπάδα και τα σταθεροποιούμε με την κόλλα Mix Media. 

6 – Κόβουμε τα μοτίβα που θέλουμε από το ριζόχαρτο και το χαρτί scrapbooking και τα κολλάμε με την κόλλα Mix Media στο Stone Paper, εφαρμόζοντας μία στρώση κάτω από κάθε μοτίβο και μία στρώση από πάνω. Αφού στεγνώσει καλά η κόλλα, τα κόβουμε ακολουθώντας το περίγραμμά τους και βάφουμε την πίσω πλευρά τους με όποιο από τα χρώματα Aqua Color θέλουμε. 

7 – Ολοκληρώνουμε την κατασκευή διακοσμώντας τη λαμπάδα με κορδέλες και τα μοτίβα που θα κολλήσουμε με ισχυρή κόλλα (ή πιστόλι σιλικόνης) πάνω στο κερί, στα πέταλα του λουλουδιού και στις κορδέλες.

Για να φτιάξουμε τη συσκευασία: 

8 – Περνάμε κομμάτια από το ριζόχαρτο που έχει περισσέψει με ένα βρεγμένο πινέλο και το κολλάμε στις δύο μεγαλύτερες πλευρές της ξύλινης τσάντας, εφαρμόζοντας μία στρώση κόλλας Mix Media κάτω από το νωπό χαρτί και μία από πάνω. Βάφουμε τις δύο μικρότερες πλευρές με το χρώμα κιμωλίας Pink Doll. 

9 – Αφού στεγνώσουν, τοποθετούμε το Stencil και αποτυπώνουμε το σχέδιο εφαρμόζοντας ταμποναριστά με το πινέλο-σφουγγάρι το χρώμα κιμωλίας Burgundy. Με το ίδιο χρώμα τονίζουμε και τις γωνίες της τσάντας. 

10 – Επαναλαμβάνουμε το Βήμα 6, αλλά βάφουμε την πίσω πλευρά των μοτίβων με το χρώμα κιμωλίας Burgundy. Στη συνέχεια τα κολλάμε πάνω στην ξύλινη τσάντα.


‹ Πίσω στο blog...