Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Καπέλο Halloween!

27/10/2017

Φτιάχνουμε ένα διακοσμητικό καπέλο για μικρούς και μεγάλους… μάγους ή μάγισσες! Υπέροχο αξεσουάρ για όσους γιορτάζουν το Halloween στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και για καθημερινό, δημιουργικό παιχνίδι ή μελλοντικά μασκαρέματα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 
(Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο, μπορείτε να παραγγείλετε το πακέτο με τα προϊόντα που θα χρειαστείτε με έκπτωση 20%, ή μεμονωμένα τα προϊόντα στην κανονική τους τιμή, ακολουθώντας τους ξεχωριστούς συνδέσμους.)

 

Βήμα - Βήμα: 

1 – Κόβουμε το μακετόχαρτο με το κοπίδι, σχηματίζοντας το τριγωνικό κομμάτι που θα χρειαστούμε για το καπέλο και μια λωρίδα για το γείσο.

 

Σημείωση: Με ένα μακετόχαρτο, μπορούμε να φτιάξουμε δύο μεγάλα και δύο μικρότερα καπέλα.

2 – Κολλάμε σταδιακά το μαύρο χαρτί αφής με την κόλλα, δημιουργώντας πτυχές. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε μικρές λωρίδες από πάνω, για να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες.

 

3 – Γυρίζουμε τα περισσεύματα του χαρτιού στην πίσω πλευρά του καπέλου και τα κολλάμε.

4 – Παίρνουμε ένα χαρτί αφής σε πορτοκαλί χρώμα και ένα σε πράσινο χρώμα και τα κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 10εκ. περίπου. Στη συνέχεια τυπώνουμε πάνω στις λωρίδες την σφραγίδα με τον "ιστό αράχνης" χρησιμοποιώντας το μαύρο ανεξίτηλο μελάνι. 

5 – Παίρνουμε ένα ακόμα χαρτί αφής σε πορτοκαλί χρώμα και ένα σε πράσινο χρώμα και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 10*10εκ. περίπου. Αποτυπώνουμε και σε αυτά με την σφραγίδα, το σχέδιο του ιστού. 

6 – Διπλώνουμε τα τετράγωνα κομμάτια σχηματίζοντας “μικρά χωνάκια.” Αρχίζουμε να τα κολλάμε πάνω στο μακρόστενο κομμάτι μακετόχαρτου που είχαμε κόψει για το γείσο και αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα.

 

7 – Διπλώνουμε το τελευταίο πορτοκαλί χαρτί αφής, για να δημιουργήσουμε μια φάσα και την κολλάμε στο κάτω μέρος του καπέλου. Στη συνέχεια κολλάμε και το γείσο, τη μεταλλική αγκράφα, φτερά, αραχνούλες ή όποιο άλλο διακοσμητικό έχουμε επιλέξει. Ολοκληρώνουμε τη δημιουργία μας σχεδιάζοντας ιστούς αράχνης με το ανάγλυφο ασημένιο χρώμα.   

Αν θέλουμε να κρεμάσουμε το καπέλο, κάνουμε μια τρύπα στην κορυφή του και περνάμε μια κορδέλα!

 

 


‹ Πίσω στο blog...