Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Γυάλινο κηροπήγιο για χίλιες και μια... καλοκαιρινές νύχτες!

06/08/2017

Δίνουμε ζωή στο μπαλκόνι μας, μετατρέποντας ένα απλό γυάλινο κηροπήγιο σε ένα χαριτωμένο φωτιστικό γεμάτο θάλασσα και καλοκαίρι!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

 

Βήμα-Βήμα: 

1 – Βάζουμε μικρή ποσότητα από το Light Blue Aqua Color σε ένα πλαστικό πιατάκι και αρχίζουμε να το εφαρμόζουμε ταμποναριστά με το σταμπαδόρο πάνω στη γυάλινη επιφάνεια.

2 – Βάζουμε οινόπνευμα μέσα σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα καπάκι. Βουτάμε μέσα το πινέλο με τη σκληρή τρίχα και στη συνέχεια το “τινάζουμε” πάνω στο χρώμα πριν αυτό προλάβει να στεγνώσει. Το οινόπνευμα διαστέλλει το χρώμα δημιουργώντας ακανόνιστα σχήματα.

Σημείωση: Τα βήματα 1 και 2  εφαρμόζονται σταδιακά και διαδοχικά. Βάφουμε ένα μικρό τμήμα με τα Aqua Color και ακολουθούμε τη διαδικασία με το οινόπνευμα. Στη συνέχεια βάφουμε λίγο ακόμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καλύψουμε με Aqua Colors ολόκληρο το κηροπήγιο.

3 – Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το Aqua Color Turquoise, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. 

4 – Εφαρμόζουμε με το πινέλο-σφουγγάρι λίγο από το καφέ χρώμα στη βάση, στο στόμιο και στο κέντρο του κηροπήγιου για να του δώσουμε παλαιωμένη όψη. 

5 – Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα χρώματα και στη συνέχεια εφαρμόζουμε με το πινέλο-σφουγγάρι το  Aqua Color Iridescent Bronze. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε to ασημένιο ή χρυσό χρώμα.

Σημείωση: Οινόπνευμα ρίχνουμε μόνο πάνω στο μπλε και στο τουρκουάζ χρώμα!

Μικρό μυστικό: Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα Iridescent Aqua Color πρέπει να ανακινήσουμε πολύ καλά τα μπουκαλάκια.

6 – Ρίχνουμε λίγο από το διάφανο σμάλτο νερού σε λευκό χρώμα στο εσωτερικό του κηροπήγιου, το περιστρέφουμε ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του και το αφήνουμε να στεγνώσει. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύοται καλύτερα τα χρώματα στο εξωτερικό. 

7 – Κολλάμε με την κόλλα Extra Forte ένα χονδρό κορδόνι στο στόμιο και στολίζουμε με κοχύλια. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάψουμε και το κορδόνι με τα Aqua Colors και στο τέλος να βάλουμε και λίγο Iridescent Bronze σε μερικά σημεία του.

8 – Ολοκληρώνουμε την κατασκευή μας εφαρμόζοντας ένα βερνίκι πάνω στο κηροπήγιο για μεγαλύτερη προστασία.

Ευχόμαστε να έχετε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, γεμάτο χαλαρωση και διασκέδαση! 

 


‹ Πίσω στο blog...