Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Ένα κουτί "γεμάτο" καλοκαίρι!

07/06/2017

Δημιουργούμε το αγαπημένο μας κουτί με πηλό, χρώματα κιμωλίας, ριζόχαρτο και stencil, για να συλλέξουμε τους θησαυρούς του καλοκαιριού ή ν' αποθηκεύσουμε σουβέρ, κεράκια ρεσώ κ.ά. στο μπαλκόνι ή στον κήπο! 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 
(Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο, μπορείτε να παραγγείλετε το πακέτο με τα προϊόντα που θα χρειαστείτε με έκπτωση 20%, ή μεμονωμένα τα προϊόντα στην κανονική τους τιμή, ακολουθώντας τους ξεχωριστούς συνδέσμους.)

Επιπλέον, θα χρειαστούμε υγρά μαντηλάκια. 

Βήμα-Βήμα: 

1 – Κόβουμε το ριζόχαρτο και το κολλάμε με την κόλλα decoupage στο πάνω μέρος του κουτιού. 

2 – Πλάθουμε τον πηλό σε σχήμα μπάλας. Στη συνέχεια τον “ανοίγουμε” με τη βοήθεια ενός πλάστη και τον κόβουμε με την πιο μακριά και λεπτή σπάτουλα, σε ίσες λωρίδες. Ανάλογα με το φάρδος του κουτιού, θα χρειαστούμε περίπου τέσσερις λωρίδες. 

3 – Εφαρμόζουμε μία στρώση κόλλας Hobby Glue στο 1/3 περίπου του κουτιού και τοποθετούμε μία-μία τις λωρίδες πηλού. Με τη βοήθεια της πιο φαρδιάς σπάτουλας, πιέζουμε και απλώνουμε τον πηλό, δίνοντας στο τελείωμα του, όψη φθαρμένου ξύλου. 

Εάν λερωθεί το υπόλοιπο ριζόχαρτο από τον πηλό, το καθαρίζουμε απαλά με ένα υγρό μαντηλάκι.  

4 – Περνάμε με το πινέλο μία στρώση καφέ ακρυλικού χρώματος πάνω στον πηλό και με ένα υγρό μαντηλάκι το σκουπίζουμε, για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

5 – Βάφουμε το υπόλοιπο κουτί εξωτερικά και εσωτερικά, συνδυάζοντας τα δύο χρώματα κιμωλίας. Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα, κολλάμε στο εσωτερικό του πάνω μέρους του κουτιού κάποιο από τα μοτίβα του ριζόχαρτου με κόλλα decoupage. 

 

6 – Για να ολοκληρώσουμε την κατασκευή, τοποθετούμε το stencil πάνω στις βαμμένες επιφάνειες στο εξωτερικό του κουτιού και με τη βοήθεια του πινέλου με τη σκληρή τρίχα, αποτυπώνουμε τα σχέδια με χρώματα κιμωλίας.

Λίγη ώρα πριν χρησιμοποιήσουμε το stencil ψεκάζουμε την πίσω πλευρά του με την ειδική κόλλα σταθεροποίησης. Αφήνουμε να στεγνώσει για 30’ και στη συνέχεια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς να υπάρχει φόβος να μετακινηθεί, αφού θα “κολλήσει” προσωρινά πάνω στην επιφάνειά μας, επιτρέποντάς μας να εφαρμόσουμε το χρώμα για να αποτυπώσουμε το σχέδιο.

Μικρό μυστικό: Η κόλλα σταθεροποίησης μάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα stencil αρκετές φορές, πριν χρειαστεί να την εφαρμόσουμε ξανά!


‹ Πίσω στο blog...