Καλάθι 0 προΐόντα
Lets get creative this spring

Ξύλινο σκαμνάκι, με χρώματα κιμωλίας και stencil!

20/06/2018

Ένα πολύ όμορφο σκαμνάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα ή τραπεζάκι και θα στολίσει τέλεια το μπαλκόνι ή τον κήπο σας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Βήμα-Βήμα: 

1 – Με το φυσικό σφουγγάρι, ταμπονάρουμε το χρώμα κιμωλίας Pearl Grey πάνω στην ξύλινη επιφάνεια. Δεν είναι απαραίτητο να την καλύψουμε εντελώς με χρώμα, γιατί θα επαναλάβουμε τη διαδικασία με το χρώμα κιμωλίας Baby Blue, καλύπτοντας τα κενά. Εάν θέλουμε εφαρμόζουμε ξανά από πάνω γκρι χρώμα, μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σφουγγάρι βρεγμένο, αλλά θα πρέπει να το έχουμε στύψει πάρα πολύ καλά!  

2 – Αφού στεγνώσουν τα χρώματα, τοποθετούμε το stencil στα σημεία που θέλουμε και αποτυπώνουμε τα σχέδια, με τη βοήθεια του πινέλου με σκληρή τρίχα και λίγη ποσότητα από το χρώμα κιμωλίας White. Για καλύτερο αποτέλεσμα, κρατάμε το πινέλο με σκληρή τρίχα κάθετα και εφαρμόζουμε το χρώμα στην επιφάνεια ταμποναριστά, με απαλές κινήσεις. 

Μικρό Μυστικό:  Όσο περιμένουμε να στεγνώσουν τα χρώματα, ψεκάζουμε την πίσω πλευρά του stencil με την ειδική κόλλα σταθεροποίησης. Αφήνουμε να στεγνώσει για 30’ και στη συνέχεια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς να υπάρχει φόβος να μετακινηθεί, αφού θα “κολλήσει” προσωρινά πάνω στην επιφάνειά μας, επιτρέποντάς μας να εφαρμόσουμε με ευκολία το χρώμα για να αποτυπώσουμε το σχέδιο. Η κόλλα σταθεροποίησης μάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα stencil μας αρκετές φορές, πριν χρειαστεί να την εφαρμόσουμε ξανά!

3 – Για να δημιουργήσουμε το εφέ της παλαίωσης, βάζουμε μικρή ποσότητα από το καφέ ακρυλικό χρώμα πάνω στον σταμπαδόρο  με το σφουγγαράκι και εφαρμόζουμε ταμποναριστά το χρώμα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια περνάμε το πλαίσιο με απαλές κινήσεις χωρίς να ανασηκώσουμε όμως το σφουγγάρι.

4 – Για τα καφέ στίγματα, χρησιμοποιούμε το πινέλο με την σκληρή τρίχα. Αραιώνουμε μικρή ποσότητα από το  καφέ χρώμα με νερό, βουτάμε το πινέλο, το οποίο έχουμε βρέξει και με δάχτυλά μας «τινάζουμε» τις άκρες ώστε να πιτσιλάμε με χρώμα την επιφάνεια (όπως ακριβώς κάνουμε όταν πλένουμε μια οδοντόβουρτσα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το λευκό χρώμα κιμωλίας.  

5 – Για να βερνικώσουμε το σκαμνάκι, βάζουμε λίγη ποσότητα από το κερί  σε ένα μαλακό πανί και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του. Στη συνέχεια το τρίβουμε καλά με ένα καθαρό πανί.

 

 


‹ Πίσω στο blog...